14/3 2024

E-facturatie voor zelfstandigen: alles wat je moet weten

KMO's. Met de aanstaande wettelijke vereisten is het cruciaal om te begrijpen hoe dit jouw bedrijf zal beïnvloeden. Dit artikel werpt licht op de voordelen van e-facturatie, de komende wettelijke kaders, en hoe systemen zoals NumNum je kunnen helpen bij een soepele overgang.

Voordelen van E-facturatie

E-facturatie biedt tal van voordelen boven de traditionele papieren facturatie, waaronder:

  • Efficiëntie: Automatisering van facturatieprocessen bespaart tijd en vermindert menselijke fouten.
  • Kostenbesparing: Minder papiergebruik en postkosten, alsook een snellere betalingsontvangst.
  • Toegankelijkheid: Altijd en overal toegang tot je facturen, mits een internetverbinding.
  • Duurzaamheid: Een groene keuze door de reductie van papierverbruik.
     

Wettelijke Vereisten

Vanaf 1 januari 2026 wordt e-facturatie verplicht voor alle zakelijke transacties tussen bedrijven (B2B) in België. Dit maakt deel uit van een breder Europees initiatief om digitale transacties te standaardiseren en te beveiligen.

NumNum helpt jou op weg

De overstap naar e-facturatie is een belangrijke stap vooruit in de digitalisering van je bedrijf. Het biedt niet alleen onmiddellijke operationele voordelen, maar zorgt er ook voor dat je klaar bent voor de toekomstige wettelijke vereisten. Met platforms zoals NumNum wordt de overgang naar e-facturatie een vlotte en rendabele ervaring voor zelfstandigen en KMO's. 

NumNum onderscheidt zich door zijn eenvoudige, intuïtieve ontwerp, speciaal ontwikkeld voor zelfstandigen en KMO's. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om moeiteloos e-facturen te genereren, maar ook om je financiële administratie te stroomlijnen en te integreren met andere bedrijfstools.
 

numnum laptop